Finale 2011 Producirani radovi Arhiva Finale 2012

 

 

 

 

Anđela Žugić

Šum u pokretu
Samo djelo je nastalo u želji da iskažem ono što osjećam dok plešem, šum energije, zadovoljstva, sreće, hrabrost, uzbuđenja, adrenalina, straha, nesigurnosti. U želji da govorim o emocijama tokom prelaska pokreta u fluidni ples, nastaje i ova ambientalna interaktivna instalacija. Zamršena, skoro neprimjetna končana mreža uspostavlja figuru, koja obasjana svjetlošću plesne projekcije baca „treperuću“ sijenku njenog pokreta. Oslobditi, izraziti, osjetiti, a ništa ne reći. Plesati!


Ljubav na prvi pogled
Cipela kao izložbeni objekat Potreba za lijepim i težnja ka savršenim su osobine koje nas čine ljudskim bićima. Potreba da stvaramo, vidimo, nosimo, volimo lijepo odbacujuci sve skrivene, bolne karakteristike zarad potrebe za vizuelnim izražavanjem estetskog. Svako svoje lijepo primjeti i zaljubi se zanemarujući sve nedostatke "LJUBAV NA PRVI POGLED!"


Svjetleća tapiserija
Cilj ovog istraživačko kreativnog rada jeste u projektovanju različitih formi i oblika koji komuniciraju sa prostorom u kome se nalaze. Geometriski elementi formirani na pravougaonoj površini kroz koju se provlači svijetleća traka zajedno prenose utisak minimalizma, sklada osvjetljenosti i dinamike. Istraživanje zajedničkih karakteristika ovih elemenata, njihovo kombinovanje, spajanje i utvrđivanje njihovih mogućnosti i granica. Racionalizam, estetika i funkcionalnost


 

 

Web site

http://www.youtube.com/watch?v=nhBZN42_W5c