Finale 2011 Producirani radovi Arhiva Finale 2012

 

 

 

 

Stefania Veljković

Veriznjaca/ Chain-mail
Veriznjaca- tip oklopa koji se sastoji od metalnih prstenova vezanih jadan za drugi tako da nalikuju na mrezu.Pruzala je zastitu protiv secenja, odnosno maca, sekire, i strela.Nosi se smostalno ili ispod oklopa.Kada strela probije oklop, veriznjaca je poslednja linija odbrane. Formiranje Veriznjace od zenske kose predstavlja projekat koji se bavi prikazom zenske emocionalnosti. simbolizam zenske kose koketira sa formalnom primenom predmeta koji se koristi za zastitu prilikom napada.


Donji ves
Ako je Veriznjaca bila prica o emocionalnosti, Gace su prica o seksualnosti. Koristim crne dlake za izradu donjeg vesa kao mogucu suprotnost onoga sto se ocekuje da bude unutra. Ovaj paradoks postavlja pitanje, sta je intimno a sta javno danas? Takodje pitanje zenskog orgazma, uvek je diskutabilno.


Serija identiteti
Serija radova pod nazivom identiteti razvija se kao nastavak istrazivanja n atemu licnosti, pojedinca u drustvu i njihovih odnosa. prvo pitanje koje se javlja je sta je zapravo istina o nama samima i da li smo u mogucnosti da je potpuno shvatimo. Sledeci korak je nas performans u okruzenju. Da li je ta predstava potpuno iskrena ili je kreirana na suptilni zahtev drustva?


 

 

Web site

http://