Finale 2011 Producirani radovi Arhiva Finale 2012

 

 

 

 

Milica Denković

Urbano istraživanje - Objekat Hartera
Serija radova o istraživanju praznih prostora koji su izvan tokova, a kojima smo okruženi. U seriji istražujem estetiku i poetiku prostora bez svrhe i arhitekture koja se polako vraća ka svojoj apstrakciji arhitektonskom planu. Fotografije su na granici dokumentarnog i umetničkog, uz dodatne informacije mogu govoriti o drugim aspektima ovih prostora dalje od vizulenog estetskog zapisa. Među fotografisanim objektima nalazi se i valorizovano industrijsko nasleđe. Priložen rad je nađena scenografija bez intervencija.


Mikroscenografije / Slučaj Mikrogalerija
Serija dokumentovanih intervencija koji istražuju javne i otvorene površine i njihove scenografske potencijale. Sve konstrukcije korišćene su kao izložbene jedinice tj mikrogalerije. Projekat je nastao kao nuspodukt istraživanja otvorenih i javnih površina u gradu za namenu radionice Resurs utopija. Glavni projekat za foto radionicu je u izradi. To je proces odabira i selekcije tačaka u prostoru - moje akcije i određenih reakcija polaznika radionice i kao proces biće završen tek u oktobru.


Isčašeni grad
Serija digitalnih kolaža nastalih od dokumentarnih fotografija različitih enterijera ( spomenici iz 18 i 19 veka) i eksterijera (ambijenti starih gradova iz 15 i 16 veka). U pitanju su spojevi koji kreiraju prostore korišćenjem tehnika uklapanja i ogledanja. Serija govori o ambijentima bez ljudi čiji je gledalac glavni akter i pozvan je da te prizore ispuni svojom maštom, zbog toga su kadrovi slikani iz vizure pogleda čoveka, koji bi se možda tim prostorima prošetao. Takođe govori i o načinu na koji kreiramo prostore u snovima: o rezovima i čudnim spojevima koji tako nastaju. Serija je inspirisana i različitim fantastičnim prostorima u filmu i književnosti. Ovo je malo slobodniji početak istraživanja fantastične prostornosti i njenih karakteristika, kao teme koju želim dublje da proučim kroz svoj rad. Priloženi rad je panorama koja predstavlja lavirintiski ambijent snova i detalj panorame tj. klopka koja u sebi sadrži petlju iz koje se ne može izaći.


 

 

Web site

https://www.behance.net/milicadenk824b