Finale 2011 Producirani radovi Arhiva Finale 2012

 

 

 

 

Sanja Aleckovic

Circles of confusion
Ideologija drustva, pojam lepote i njeno prikazivanje u medijama su jedna od velikih savremenih tema. Dekonstrukcija lepote i njeno prikazivanje poput ikone, stvaraju tenziju izmedju poznatog, prepoznatljivog i pretpostavljenog. Suze su prikaz gorkih emocija dozivljenih u proslosti, sada teku bujicom, suse se i peku. Lice bez reci, vrisak i ukocenost svih proslih i buducih trejanja. Ujednodno izolacija lika u ramu slike stvara jednu nepomocnu, neprolaznu atmosferu. Ikona trenutka.


Changes I
Changes je serija radova koja prikazuje nago zensko telo, ciji cilj nije samo lepota samog individua nego i njene seksualnosti. U savremenim medijama zensko telo je prikaz seksualnog objekta, cime gubi svoje lice i licni karakter. Sensibinlost ove teme u mojim radovima dobija veliki znacaj . Teznja ove serije je prikazati nago telo, njenu lepotu kao neseksualni objekat, a da zadrzi karakter ljupke privlacnosti.


Changes II
Changes je serija radova koja prikazuje nago zensko telo, ciji cilj nije lepota samog individua nego njene seksualnosti. Ponovo zensko telo je neseksualni objekat, ima karakter i zraci snagom. Ruza kao poklon ljubavi i romantike predstavlja feministicki stav.


 

 

Web site

http://www,sanjaaleck.com