Finale 2011 Producirani radovi Arhiva Finale 2012

 

 

 

 

Vladimir Sekulić

Hotel sa četiri zvezdice
Likovni rad “Hotel sa četiri zvezdice” nastao je prema fotografiji snimljenoj sa vrha fotelje, običnim fotoaparatom podešenim na deset sekundi, oko šest sati ujutru, 20. aprila 2003. godine, u dnevnom boravku jednog poznatog hotela. Ova uljana slika formata 123 x 180 cm sadrži i kratku priču kao stejtment. Priča opisuje putovanje na kom je napravljena fotografija. Možete je pronaći na mom sajtu jer je u ovom polju broj karaktera ograničen.


Dečak u crvenom prsluku
Ukradena slika iz ciriškog muzeja, „Dečak u crvenom prsluku“, francuskog slikara Pola Sezana, pronađena je u Srbiji 2012. godine. Tim povodom je u zgradi Vlade Republike Srbije sazvana konferencija za novinare, a predstavnici medija su, pored detaljnih informacija Ministarstva policije, dobili i upečatljiv vizuelni sadržaj. Ministar je stajao za govornicom i davao saopštenje za javnost, a sa njegove leve strane stajala je slika na štafelaju okružena dvojicom pripadnika kriminalističke policije sa fantomkama na glavama i automatskim puškama.


Pink Panteri
Kamere video nadzora poznatih juvelirnica širom sveta zabeležile su protekle decenije pljačke iza kojih se krije globalni mit, stil ili grupa nazvana “Pink Panter”, po istoimenom filmu iz šezdesetih. Pregledavajući te snimke na jutjubu ili na platformama pojedinih medijskih kuća, hronološki preuzimam određene sekvence, birajući ih prema rasporedu figura u prostoru ili dinamici pokreta. Na osnovu tih sekvenci pravim identične crteže, ređajući ih kao poliptih koji sadrži ceo tok radnje - od početka do kraja jedne spektakularne akcije.


 

 

Web site

http://vladimirsekulic.webs.com