Finale 2011 Producirani radovi Arhiva Finale 2012

 

 

 

 

Ivan Suletic

Cityscape
Cityscape je serija radova, u tehnici ulje na platnu, formata (oko) 200 x 200 cm (+/- 10 ili 20 % po stranici). Cityscape slike nastaju iz "sample"-ova fotografija gradova, nepoznatih autora, nađenih na internetu. Popločavanjem površine slike, kroz proces slikanja, po unapred određenoj pravougaonoj mreži, nastaju generički pejzaži gradova, pod grupnim naslovom "Cityscape".


Trijumfalna kapija
Trijumfalna kapija je rad koji čini šest crteža, u tehnici tuš na papiru, dimenzija (2) x 236 x 70 cm i (4) x 100 x 70 cm. Trijumfalna kapija predstavlja tačnu interpretaciju tehničkog crteža osnove antičke trijumfalne kapije, Septimija Severa iz Rima (203. g.n.e.). Veličina crteža je određena tako da predpostavlja objekat namenjen jednoj osobi. Rad Trijmufalna kapija postavlja pitanja o ličnom uspehu i odnosu kolektivne i lične istorije. Do sada je predstavljen dva puta, 2013. u Lisabonu, u Appleton Square-u, u okviru kustoskog projekta Empty Cube i 2014. u galeriji Fakulteta likovnih umentosti u Beogradu, u saradnji sa Petokraka studiom.


Smrt svima
Smrt svima čini šest crteža, tušem na paus papirima, dimenzija (6) x 100 x 70 cm. Rad Smrt svima beleži grafit "Smrt svima", koji se pojavio na stadionu FK Crvena Zvezda, tako što je na licu mesta 6.5.2014. godine, precrtavanjem na paus papire, zabeležen svaki trag boje kojom je grafit bio ispisan. Tehnika kalkiranja, kojom je rad izveden je prisvojena iz restauratorsko-konzervatorske prakse.


 

 

Web site

http://ivansuletic.wordpress.com