Finale 2011 Producirani radovi Arhiva Finale 2012

 

 

 

 

Vuk Æuk

"Grand Hall"
"Grand Hall" bavi se temom voajerizma i ulaska u intiman prostor, bilo kao posmatrac ili kao objekat posmatranja. Interesovala me je tema savremenog sistema komunikacija, i cinjenice da se kao njeni svesni ucesnici ili taoci, uvuceni u taj krug, transformisemo u nesto sto nismo ili sto zelimo da budemo, neko vestije a neko ne. Likovi na radu postavljaju pitanje: "Da li smo ovo mi, ili je ovo ono sto zelimo da budemo?". Rad je izloznen u galeriji Zvono, mojoj prvoj samostalnoj izlozbi, kao i na bijenalu umetnosti Nord Art u Budesldorfu, 2013.


"Ruski dom"
Nastavak teme voajerizma i prodora u intimni prostor. Zabelezen je jedan intiman trenutak ucesnika na slici. Do naziva sam dosao inspirisan starijim upotrebnim predmetima koji su jos uvek neretka, ali sve redja pojava u domovima ljudi u nasoj zemlji. Rad je izlozen na izlozbi Nisart 2013 Uljani markeri i akril na aluminijumu 120x400cm


"Figurae Veneris I"
Knjiga crteza, koja se sastoji iz intervencija uradjenih preko vec postojecih fotografija u knjizi. Istoimena knjiga opisuje, narativno i vizuelno, razlicite seksualne pozicije, na sta sam ja intervencijama, crtezom preko tih fotografija, davao svoje odgovore na tu temu. Sastoji se od 60 crteza radjenih tusem i perom na papiru. Izlozena je u MAK muzeju, MGLC Ljubljana, UPM Museum, Prague, u okviru projekta ABoT, na kom sam i za ovaj rad dobio nagradu.


 

 

Web site

http://www.behance.net/vukcuk