Finale 2011 Producirani radovi Arhiva Finale 2012

 

 

 

 

Sanja Ždrnja

Pretty-ugly things II, 2013.
digitalni printovi, 40x30 cm Fokusirala sam se na traženje veze reprodukcija različitih umetničkih radova i to sam predstavila u formi odgovarajućih slika, koje se bave istraživanjem problema estetike u umetnosti i medijima. Cilj ovog projekta je da koristi znanje različitih fenomena i koncepata: lepote, estetike, a idealni cilj bi bilo razumeti dalji razvoj ljudske svesti. Takođe sam istražila interakciju različitih vizuelnih materijala o lepoti i estetici, kroz radove umetnika koji se bave body-art-om, performansom, savremenom medijskom umetnošću i konceptualnom umetnošću. Ovo iskustvo i razmišljanje sam pretvorila u formu konkretnih dvodimenzionalnih umetničkih radova, kolaža, inspirisanih poznatim umetničkim delima.


All I ever wanted was everything, 2012
instalacija promenljivih dimenzija Istalacija od nađenih i sakuplenih predmeta koje sam pronašla u mom radnom prostoru. U njemu su sadržani različiti materijali: od kozmetičkih sredstava, pribora za crtanje, crteža, vakum kese, isečaka iz novina, do fotografija i sl.


All Things Involved In All Other Things, 2012
Video-instalacija (promenljivih dimenzija) i objekti štampani u 3D štampaču (promenljive dimenzije) Projekat All things involved in all other things se odnosi na interaktivnost različitih sadržaja, kroz događaj performansa, zatim, snimanje, analizu, manipulaciju i reprodukciju video slike, kao i izradu skulptura. Polazište je muzički performans koji svojim zvukom i pokretima muzičara menja strukturu video radova u formi triptiha. Ovaj događaj kombinuje video, muzičku, prostornu instalaciju u interakciji sa telom performera. Objekti/skulpture su nastali iz situacije prevođenja vrednosti vremenskih umetnosti, kao što su muzika, performans i video rad i na taj način predstavljaju dokumentaciju performansa koji se odigrao u galerijskom prostoru. Projekat se bazira na performativnosti jednog događaja koji se prevodi u jedan novi doživljaj, a to je doživljaj trodimenzionalnosti i jednog drugačijeg saopštavanja dogadjaja i stvarnosti. http://youtu.be/ugEH-rPW-8Y


 

 

Web site

http://www.sanjazdrnja.com/