Finale 2011 Producirani radovi Arhiva Finale 2012

 

 

 

 

Iva Burg


 

Serija grafika koje su nastale pod uticajem posete Njujorku, a potom pretočene u knjigu – bojanku. Ovaj moderan vodič je nastao 2011. godine u aprilu, kao završni projekat na Fakultetu za umetnost i dizajn. Tehnika je kombinovana – spoj digitalne i ručne ilustracije.

 





 


 

















 

Osnovna premisa kojom se vodim kada je u pitanju moje stvaralaštvo jeste pretpostavka da paralelni univerzumi postoje, da u njima kruži energija, da se dešava život, pokret i akcija, drugačiji ali ne i suštinski različiti od okruženja na koji smo mi navikli. Svaki moj rad predstavlja makro scenu nekog od tih univerzuma, u kojoj su smeštene bezbrojne epizode i akteri, jasno definisani, a istovremeno imaginarni karakteri, za koje inspiraciju pronalazim u svakodnevnim, naizgled običnim i za mnoge neupadljivim scenama sveta koji se dešava oko nas. Tehnika u kojoj su prikazani radovi izvedeni je digitalna ilustracija štampana na slikarskom platnu, a nastali su tokom 2011. i 2012. godine.

 













 

Oduvek su me fascinirali revolucionarni i pokretački umetnički pravci, koji su rušili dotadašnje poimanje umetnosti, naročito slikarstva.  Impresionizam, fovizam i pop art su moja nepresušna inspiracija, i trudim se da kroz njih unesem nešto novo i sasvim lično. Tehnika je akrilik na platnu, a slike su nastale tokom 2011. i 2012. godine.

 








 

O meni

LIČNI PODACI:

Datum rođenja: 18. februar 1987.

Mesto rođenja: Beograd

Pol: ženski 

Državljanstvo: srpsko

OBLASTI RADA:

Grafički dizajn (ilustracije, multimedija – video radovi, logo i vizuelni identitet) 

Slikarstvo (ulje i akril) 

Dizajn upotrebnih predmeta

OBRAZOVANJE:

Diplomirani grafički dizajner, Fakultet za umetnost i dizajn, smer - grafički dizajn, Univerzitet Megatrend, Beograd (2006-2011)

Glavni predmeti:

Vizuelne komunikacije, Multimedija, Prostorna grafika, Grafika knjige i izdavaštvo, Pismo, Plakat, Advertajzing, Fotografija, Slikarstvo, Istorija umetnosti, Istorija moderne umetnosti itd.

Zemunska gimnazija, Beograd (2002-2006)

IZLOŽBE:

Mikser festival, Izložba radova “Groovin' on a Sunny Afternoon”

klub Apartman, Beograd (maj 2012)

„Mikser Design Expo“, učešće na prvoj prodajnoj manifestaciji, izložbeni predmet: tabure, 

Mikser house, Beograd (februar 2012)

Festival “Š.U.N.D“, ilustracije, ArtCentar, Beograd (maj 2011)

Izložba slika “Dodir svetova”, akril na platnu, Art kafe, Sava Centar, Beograd (maj 2011)

Umetničko veče “Montmartre”,  video radovi, Plastic Light, Beograd (jun 2009)


  

 

 

 

 

 

Web site

http://www.mangelosnagrada.org.rs/sr/mypage.php