Finale 2011 Producirani radovi Arhiva Finale 2012

 

 

 

 

Milica Milanović

Bajka

Platno na dasci_akril_kolaz bajkovite zivotinjice koje same izranjaju iz moje podsvesti,jos je nisam u ramila. Uz nju mi neki vid skulpturice to je neka vaza drvena koja je trunula na mojoj terasi i stap za bastu sa sferom i zvezdicom na vrhu , svidja mi se da stoji ispred nje u kompletu su.




Igra

Igra je nastala pravom igrom,bilo mi je zao da bacim osnovu starog stola pa sam na njega razvukla platno,a sastrane sam uokvirila starim daskama koje mi je drug isekao ,a sa donje strane vise mali objekti koje sam ja kao hrcak skupljala,dok sam radila na nekom filmu, to su osvetljivachi hteli da bace a meni su bass bili insprativni ti delici.Pa sam bass kao Rorshahove mrlje iscrtala i dofarbavala na koju mi sta lichi.Zastavice koje izlaze sa leve i desne strane iz slike ,sam sashila od kisobrana koje sam nasla na ulici i shkolskom dvoristu dok sam setala psa,dodala sam i po koji delic probusenog duseka za plazu,pa uz moje bleklajt lampice koje liche na novogodisnje koje okachim oko zastavica ,to dobije smisao ,jer svetle fluoroscentne boje od dusheka i tonera koje koristim.Zalepila sam i po koji metalize materijal,a na trepu od zmaja sam naredjala delove plastichnih ambalaza od deterdzenata i shampona.Volim da recikliram i posebno me zabavlja sklapanje kompozicija.




Ljubavna mandala

U pitanju je krug prechnika 81cm to sam takodje uzela iz djubreta radionice hvala Sveti sto mi je dozvolio da ponesem kuci.Ja sam to danima shmirglala prefarbavala toliko sam bila srecna sa tim krugom ,ali nisam tachno znala sta cu sa njim,i onda je naisao moj rodjendan pa sam ga brzo prefarbala da bih imala lepi okrugao sto,a onda posto mu se svasta desilo posle 17.novembra odluchila sam da nas usrecim i posto je bio previse tamno ljubichast da bi se moja predivna fluoroze videla,odluchila sam da je bolje da prvo ofarbam papir pa seckam i lepim svoju ljubavnu mandalicu,i danima sam je docrtavala,ali sam se toliko lepo provodila dok sam repeticijom smirivala svoje misli i uchila se strpljenju sto mi ni danas nije jacha strana,dobila je svoj fajnltach takoreci providan lak pa sada moze da visi na zidu i bude sto multipraktichna je i mnogo je volim.




Mozda u Mexicu

Stare daske od ormana koje su mi se vucarale po kuci su postale moj prozor u svet.Mnogo bih volela da odem u Mexico pa eto kako ga ja zamishljam,pun mesec gviri iznad kaktusa a zlatne ribice ispunjavaju zelju.Slikala sam akrilnim bojama sa dodatcima nekih parchica tekstila,toalet papira umakanog u boje za jaja ,zlatnog pigmenta itd.




Izgubljen-sLonche

Stari ram koji sam nasla kod babe u sobi koja je puna stvari sa Kalenica sam prefarbala i razapela platno i preparirala ga pa sam i ram premazala zelatinom gde sam chipku zalepila ,paa je slonche tako dobilo lepshi ram.




Totem

Totem sam napravila od recikliranih delova kutija,chepova za flase,konzervi.raznih dodataka sto sam pronasla u podrumu,naseckan dusek za plazu u vidu trachica,stare letvice koje sam ukucala u obliku trougla i nategla platno na to i sablonom koji sam isekla od rendgenskog snimka poprskala razredjenim bojama za tekstil koje sam stavila u bochicu sa rasprskivachem.I naravno hvatach snova koji sam nauchila da pletem pa sam sada srecna.Od okruglog sirica ambalaza i dno plastichnih flasa od kojih pravim zvezdice.




Ribice sa mandalama

Platno na dasci,posto i nemaam bas neke resurse volim da se sve lepo iskoristi pa i od tuda ta kombinacija.Morsko dno obozavam verujem da smo stvarno nastali od zvezde koja je pala na dno okeana,zato je to spiralno kretanje mlechnog puta svemira i talasanje vode harmonichno.




Morski dan

Daska sa starim recikliranim u stvari pre bih rekla restauriranim ramom od goblena jer sam morala gipsom i akrilnim kitom da ga poravljam.

Akril ,tus,lak

Dodala sam mu hvatach snova ,jer mi se nesto uklapao ,a zao mi je bilo da ih prodam pa eto taman se druze.




I zZvazbuka

Daska sa starim recikliranim u stvari pre bih rekla restauriranim ramom od goblena jer sam morala gipsom i akrilnim kitom da ga poravljam.

Akril ,tus,lak

Dodala sam mu hvatach snova ,jer mi se nesto uklapao ,a zao mi je bilo da ih prodam pa eto taman se druze.




Mladenci

Eto doslo je vreme i da se moje generacije udaju ovo je svadbeni poklon za moju prijateljicu iz detinjstva koja se udaje,jos nije videla poklon,a i ako ga zadrze u Ulusu na jesenjoj izlozbi ne znam kada ce do nje stici,bas sam je danas odnela.

Kazu ma sta ce ti i mashna ,pa treba to je mladenachki poklon




 

O meni

 

Profil

Kreativna i dinamična , lako se prilagodjavam razlicitim situacijama, odana, veoma motivisana i komunikativna, timski rad.

Obrazovanje   

 2009 Diploma                                                                                                                                                                                           Primenjeni umetnik scenograf, 

klasa profesora Miljana Kreke Kljakovića 

Fakultet za umetnost i dizajn,  Megatrend univerzitet, Beograd 

2006 Diploma  Nastavnik Likovne Kulture

Visa Skola Likovnih i Primenjenih Umetnosti

3.godina Vajanje kod prof. Crnchević Djordjije Srbija,Beograd

2002 Diploma

Tehnicar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda 

Srednja skola za dizajn , Beograd 

Clan ULUSa od 2012 .godine na slikarskoj sekciji

 

_____________________________________________________________________

Radno iskustvo

Asistent scenografa  volonter ,septembar, oktobar 2009,ebu drama " Par novih patika " – RTS

 Asistent scenografa ,  decembar 2009 "Bleja" – RTS

Spoljni saradnik RTSa scenograf , novembar , decembar 2009.dokumentarni film "Delfina cvet tisine "-dokumentarni film " Romi u Europi – Seoba "

Mart 2010. "Coriolanus"  film Ralfa Fajinsa volonter jedan od asistenata scenografa

jul 2010-novembar 2010. "Lock-out"-film Luka Besona  jedan od asistenata  scenografa , painter

decembar2010. "the Raven"James McTeigue  jedan od asistenata  scenografa

mart-maj2012. „Sve boje zivota“ RTS 2 prilog od 2minuta na kraju emisije ideje likovno primenjene(hvatac snova,perlice od recikliranih plasticnih flasa,sabloni za cestitke i slike,tekstil....)

 

 

Web site

http://silnamilisa.weebly.com/