Finale 2011 Producirani radovi Arhiva Finale 2012

 

 

 

 

Jovana Saviæ

fat

Vosak me je asocirao na telo ,nezno  ,prijatno i carobno.Mogucnost lake obrade i preoblikovanja podstakla me je na razmisljanje kako bi bilo kada bi sve nedostatke estetske prirode na telu mogli lako preoblikovati ? Hm! Zene bi bile najsrecnije, a sta je sa muskarcima ?




fat 2

Ne zvuci ni malo privlacno,zar ne? U svemu tome pronasla sam lepotu. Novo doba namece neke nove trendove u eri zdravlja nege i lepote . Sve ono sto nam je priroda podarila ,savremen covek unistava. 




waxing 1

Prema istrazivanju , muskarci su najvise zabrinuti za svoj izgled , a najvise ih brine tkz. "pivski"stomak. Listanjem novina i casopisa ljudi dolaze u kontakt sa fotografijama slavnih i poznatih koji izgledaju "idealno", zbog cega su spremni da rade "sve" kako bi izgledali kao oni. Nove generacije ,metro seksualci,masa depiliranih muskaraca ,cemu sve to?




waxing 2

Iz svega toga nastali su reljefi i figure stomaka sa apliciranim prirodnim dlakama. Oslikavala sam vosak ,utiskivala koncice,imitirajuci kapilare,glacanjem postigla glatkocu koze i svu lepotu ljudskog tela kao savrsenstva prirode .Imala sam prijatan osecaj dok sam radila .Uvelo me je u istrazivanje koje pruza prirodni materijal tj.vosak.Ovim sam pokusala srusiti predrasude o debelim i dlakavim. 




























 

O meni

Biografija


Jovana Savic rodjena  25.10. 1990.godine  u Aleksincu, Srbija.

 

Zavrsila srednju Umetnicku skolu u Nisu 2009.godine , nakon cega upisuje Fakultet.

 

Trenutno na trecoj godini Osnovnih Akademskih Studija, odseka za likovnu umetnost, Studijski program slikarstvo na Fakultetu Umetnosti u Nisu u klasi prof. Katarine Djordjevic.

 

U cestvovala na grupnim izlozbama i brojnim kolonijama u Zemlji. Izlagala u Aleksincu,Nisu,Beogradu,Vrnjackoj banji i Poljskoj.

 

 

 

2011.Ucesnik kolonije 17.saziva Letnje Akademije za likovno stvaralastvo Ateljea “Basara-Obradovic”,Vrnjacka banja

 

2010.Ucesnik kolonije “Grabovo”,Cicevac

 

 

 

2010. Prva nagrada na 15. Medjunarodnom konkursu grafike,Always green,always blue,Tourn,Poland

 

2009. Prvo mesto u likovnom stvaralastvu-crtez, takmicenje ucenika srednjih skola ,Ministarstvo prosvete i sporta Republike Srbije ,Sektor za ucenicki i studentski standard

 

2009. Trece mesto u primenjenoj umetnosti, takmicenje ucenika srednjih skola ,Ministarstvo prosvete i sporta Republike Srbije ,Sektor za ucenicki i studentski standard 

 

 


 

 

Web site

http://