Menu
Producition Workshop Archive Finale 2010

 

 

 

 

Dražen Pekušić

Eastern Code

Sveto jedinstvo simbola Bogova istoka u svojoj najčistijoj formi. Isijavanje moći. Put ka prosvetljenju.


All Around Unknown Forces

Medjudejstva sila na subatomskom nivou i principi formiranja materije pri kreiranju prve tvrde forme od čiste bezgranične energije. Preteča Bozonskog ustrojstva. Sistem u osnovi je isti za svaki oblik u početku dok se kasnije dalje grana i definiše.


Vril-ya, The All-Permeating Fluid

Latentni izvor energije koji uz adekvatni trening podiže do neslućenih razmera spiritualnu moć uma, dajući pristup utišanim moćima. Jedinjenje svih jedinjenja poznato još za vreme starih Atlanta, mnogo pre novoeonske alhemije. 1871. godine se iste teme dotakao i veliki Edward Bulwer-Lytton napisavši svoje kapitalno delo.


 

O meni

Koncept mojih radova bazira se na vizuelnom otkrivanju mehanizama koji se nalaze u osnovi svih oblika postojanja i energija oko nas. Svaka slika ponaosob opisuje delić stvarnosti kroz prizmu direktnog učešća njenog tvorca, mene, u ulozi jedinke koja je imala čast da ih istražuje iz prve ruke i prenese u linije i oblike ono čemu sam prisustvovao. Svaku sliku bi pratila određena priča koja bi posmatraču dočaravala skrivene svetove van petočulne percepcije koji svojim postojanjem direktno kreiraju materijalni svet kao poslednju istancu stvaranja.

Svako moje delo je sačinjeno, u osnovi, u geometrijskoj formi, uglavnom prateći principe geometrije. LINIJA, KVADRAT, KRUG, TROUGAO su moji osnovni alati iz čega se sve ostalo tvori pod mojim mislima. Čak i van umetničkog aspekta dokazano je da se srž svega, u najstitnijim dokučenim svetovima kvatne fizike nalaze geometrijska tela koje svojim kasnijim usložnjavanjem kreiraju ono što mi zovemo živo ili neživo.

- - - -

Dražen Pekušić, rodjen 1985. godine u Zaječaru. Apsolvent Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije u Zemunu.

 

Relativno sam nov po pitanju javnog prezentovanja sopstvenih radova:

- SKC, galerija Cirkus - 08.02.2010. do 28.02.2010. - Upper Symbolism...

- SKC, galerija Cirkus, festival Aprilski susreti od 13.04.2010. do 15.04.2010.

 

Kontakt: zoddra@gmail.com